Veelgestelde vragen

Q: Waarom zou ik mijn huis willen verhuren?
A: Je kan zo extra inkomsten krijgen terwijl je toch niet thuis bent. Én je kan iemand een aangepaste vakantiewoning bieden, iets wat er gewoon te weinig is op dit moment.
Q: Hoe werkt het verhuren?
A: We zijn druk bezig om de site zó te krijgen, dat je zelf je huis op onze site kan zetten. In de tussentijd helpen wij je om dit voor elkaar te krijgen.
Q: Hoe vaak moet ik minimaal verhuren per jaar?
A: Dat bepaal je zelf, of dit nu 1 dag in het jaar is of 1 maand. Denk er wel aan dat het kan zijn dat je gemeente maxima heeft ingesteld.
Q: Mag ik zelf bepalen wanneer ik verhuur?
A: Ja, jij bent als verhuurder de enige die bepaalt wanneer je je huis beschikbaar wil stellen.
Q: Wat is de minimale duur van een verhuurperiode?
A: De minimale duur is 1 overnachting.
Q: Mag ik een deel van mijn huis verhuren?
A: Natuurlijk! Zolang de huurder gebruik kan maken van de faciliteiten die hij/zij nodig heeft, is dit zeker mogelijk!
Q: Wie bepaalt de prijs voor een overnachting?
A: De prijs bepaal je zelf als verhuurder.
Q: Wanneer krijg ik betaald?
A: De dag na de 1e overnachting krijg je direct betaald door ons.
Q: Hoe is het met de verzekering geregeld?
A: We zijn druk bezig om ervoor te zorgen dat er direct een verzekering bij ons afgesloten kan worden. In de tussentijd kan je zelf gebruik maken door een verzekering af te sluiten bij bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, ASR, Centraal Beheer Achmea of Aegon.
Q: Wie komt er in mijn huis?
A: Dat kan in principe iedereen zijn. Dit sluit ook aan op onze visie als WheelsB&B dat we iedereen een fijne vakantie gunnen.
Q: Kom ik persoonlijk in contact met de huurder?
A: Dat is helemaal aan jou! Belangrijk is dat natuurlijk er een moment van sleuteloverdracht is. Maar of je dat zelf doet, aan de buurvrouw/man overlaat of aan ons, dat is aan jou! Daarnaast heeft de huurder de mogelijkheid om berichten naar jou te sturen als hij/zij vragen heeft.
Q: Ik zou zelf graag willen verhuren, maar mijn partner staat er niet achter. Wat kan ik doen?
A: Voordat je daadwerkelijk je huis bij ons aanmeldt, is het natuurlijk essentieel dat jullie hier beiden/allen achter staan. Als jullie van mening verschillen, is het dan ook belangrijk om te weten waarom je partner dit niet wil. We kunnen altijd bij je langs komen om een gesprek met z’n allen hierover te voeren om te kijken of we de bezwaren kunnen wegnemen.
Q: Mijn huis verhuren is voor mij eigenlijk iets té privé. Hoe gaan andere verhuurders hiermee om?
A: Het moet goed voor je voelen, anders moet je het gewoon laten. Je kan er wel aan denken om bijvoorbeeld 1 of 2 kamers op slot te doen en daar je persoonlijke spullen in op te bergen, of misschien een deel van je huis verhuren.